Man kan efterhånden ikke leve uden en computer, om det så er en Mac eller en PC, hvilken diskussion mellem de to næsten kan starte mindre krigssituationer, men faktum er, at gennem bare de seneste 10 år er det blevet en uundværlig del af både det private hjem og arbejdsrelationer at have en computer, der bade kan være bærbar og stationer – eller ligefrem håndholdt i form af en iPad.

Men hvis vi lige parkerer den store debat om, hvilken producent der skaber det bedste hardware, så kan de fleste nok blive enige om, at selvom man har det bedste hardware, så skal man også have en god sjat software, før det bliver rigtig sjovt at eje en computer.

Du kan installere meget software og programmer på din maskine, der kan ende med at fylde en del og gøre maskinen langsom eller hurtig afhængig af, hvordan du prioriterer dine installationer, men det er uomtvisteligt, at du får brug for især styresystemer og gængse programmer, hvis du vil begå dig i det lange løb.

Der findes mange forskellige slags styresystemer, men hvor det før i tiden var vigtigt at have alle programmerne på ens egen maskine, så foregår de fleste ting online via for eksempel Google drev, docs og sheets, da disse kan tilgås uanset, hvilken maskine du befinder dig ved, så længe du har et login.

Et gratis open-software program, du dog kan hente ned til din egen maskine, hedder OpenOffice og minder meget om Microsoft Office-pakken, og selv de forskellige dokumenttyper kan snakke sammen og konverteres på tværs af programmer.

Men hvis du alligevel sværger til det mere genkendelige styresystem fra Windows, hvoraf et af de nyere hedder Windows 10, så er der også mulighed for at anskaffe sig sådan et, uden at du skal betale kassen for det.

Via softwarenow.dk kan du download Windows 10 til næsten halv pris af den oprindelige pris.

Det er et godt tilbud!