Der er mange slags maskiner, køretøjer og dertil relateret, man bruger i landbruget, og en af dem, som man heller ikke kan undvære tit, er tipvogne.

De mere gængse typer af landbrugsmaskiner er nok i offentligheden traktorer og majetærskere, men der eksisterer så mange flere slags nødvendige maskiner, der findes i større og mindre omfang, som gør landmanden og hans ansattes arbejdsdage markant lettere.

Deriblandt finder vi tipvogne.

Tipvogne er brugbare vogne, som man kan tippe. Så hele svaret til, hvad man bruger disse vogne til, ligger i navnet, men lad os da lige uddybe forklaringen lidt nærmere.

Man kobler almindeligvis en tipvogn efter for eksempel en traktor med anhænger, hvor elektronikken til at tippe vognen, der essentielt er en stor ladvogn med brede sider, kan udløses inden i traktoren eller på siden af tipvognen selv, afhængigt af typen.

Tipvognen kan variere i størrelse, farver og facon, men hovedpointen er stadigvæk, at man kan transportere forsyninger, tunge sager, fodder eller andet rundt i større partier fra et udgangspunkt til en slutdestination.

Og ved fremkomsten tipper man så ladvognen, så indeholdet kan smides og eventuelt spredes og fordeles videre, hvor det skal bruges. 

Man åbner så baglugen, så indholdet lettere kan komme ud, og man ikke skal tippe vognen for højt.

Det gør arbejdet meget nemmere at udføre med fordeling af den slags sager, end hvis man enten manuelt skulle bruge skovle og trillebøre til at transportere tingene. Det ville tage alt for lang tid.

Selv hvis man fik tingene op i en almindelig vogn og kørte den fra A til B med samme materiale, så ville man stadigvæk skulle aflaste den fysisk og smide tingene ud over siden, hvis den ikke kan tippes eller kun åbnes halvt.

Som sagt findes der forskellige typer af tipvogne, som kan erhverves og bruges på ens specifikke landbrug, men tipvogne er også velegnede til entreprenører.