At tage ud at fiske kan foregå på mange måder, og her tænker vi ikke kun på, hvad du har med af fiskeudstyr med fiskestang, snøre, line og fangstmetode; vi mener i lige så høj grad, hvor du vælger at fiske fra.

Den gængse metode og opfattelse af en fisker er nok, at han enten står ved bredden til en sø eller flod og kaster linen enten gentagende gange frem og tilbage for at få maddingen til at efterligne fiskens svømmemetode, eller han slapper af med linen ude, mens han venter på at få bid.

Man kan også vælge at fiske fra en båd længere ude på havet eller ligefrem fra en færge, hvis der er tilladelse til dette, hvor man så får den naturlige bevægelse til maddingen i at efterligne en fisk.

Men en anden smart metode til at komme længere væk fra bredden og komme i nærhed af flere fisk, der svømmer længere ude, er ved at benytte sig af fiskekajak.

Hvis man ikke er så bekendt med denne fiskemetode, så vil vi lige her beskrive for dig, hvad man skal huske at indkøbe af udstyr og forberede sig til, når man benytter fiskekajak.

Det ligger stort set i navnet, hvad man har med at gøre: Man fisker ganske enkelt fra en kajak, og det sker ofte i en enmands-kajak et stykke væk fra bredden.

I den forbindelse er det vigtigt at anskaffe sig en kajak, der passer til en og har plads til både proviant, fiskegrej, ekkolod og eventuelt indfanget fisk.

Pagajer er det også vigtigt at have med sig, og generelt er det ofte muligt at købe såkaldte startpakker til at komme i gang med fiskekajak.

Et andet godt tip er at tjekke vejrudsigten forud, så man ved, hvad man kan forvente af vejret. Det ville være uheldigt at være roet længere ud på havet og blive fanget i uvejr.