Måske er du allerede lystfisker, og i så fald har du helt sikkert allerede stiftet bekendtskab med spinneren, som er meget populær, hvad enten du fisker ved havet, i åer eller ved søer.

Hvis du endnu ikke er lystfisker men godt kunne tænke dig at komme igang, og gerne vil lære noget mere om fiskeriets lyksaligheder, så skal du læse videre med stor interesse herunder, for du kan nemlig lære en masse om den ovennævnte fantastiske spinner.

Spinnere er en slags madding, som du binder på din line og kaster ud i vandet. Spinneren er lavet af metal og ligner en lille fisk, som rovfisken skal få lyst til at spise, hvilket medfører at den “fanger” spinneren, og dermed bliver kroget på spinnerens skarpe kroge.

Hvis du efterfølgende dygtig og heldig fanger du måske en stor fisk. Der er ingen garanti, for mange fisk er gode til at ryste sig fri fra krogen i vandet.

Udover at spinneren er lavet af metal, så er det karakteristisk at den har et antal blade, som får den til at rotere i vandet, hvorved der skabes vibrationer, som fisken kan registere, og som virker tiltrækkende på fisken. De såkaldte blade gør det endvidere muligt at rulle spinneren langsomt ind igennem vandet, hvilket gør fisken interesseret.

Små spinnere kan primært benyttes i mindre åer og put and take søer, hvor fiskene ikke er så store. Du vil typisk kunne fange fisk som aborrer, samt mindre ørreder og gedder.

Med almindelige spinnere har du mulighed for at fange større fisk, som eksempelvis store gedder og laks, som jo begge giver en god fight, når først du har dem på krogen.

Med de helt store spinnere kan du fange alle store fisk, som findes i danske søer, moser, ved kysterne og i havet. Det vil altså sige at du også kan være heldig eller dygtig at fange en god stor nytårstorsk.

Nu ved du mere om spinnere, så det er bare ud og få fanget nogle fisk.