God bilpleje kommer ikke af sig selv, og særligt efter en lang vinterperiode kan din bilen være ret så beskidt. Det kan du med nogle simple fifs selv fikse, og vi kommer her med tre gode råd til, hvordan du selv kan få din bil i topform til sommerferien.

Brug en skumlanse

Du bør ikke vaske din bil på samme måde, som du vasker dine vinduer eller dit gulv. Når der har samlet sig meget snask på bilen, skal du derfor i stedet bruge en skumlanse. Du finder en skumlanse blandt normale bilpleje produkter, men det er ikke den dyreste investering. Samtidig kan du beholde den i mange år, da den ikke taber funktion over tid, medmindre du misvedligeholder den naturligvis.

Sæderens til sæderne

Selvom det ikke nødvendigvis har noget at gøre med årstiderne, så er det bare en rigtig god idé at få renset sine sæder. Der ophober sig enorme mængder af støv, og det bliver meget tydeligt, hvis du eksempelvis lige slår på sædet. Så vil du opdage denne store sky sætte sig i luften i bilen, og det er faktisk ret ulækkert. Sæderens giver både renere luft og mindre støv i sæderne.

Husk at skifte dæk

Du skal huske at skifte dæk fra vinter til sommer, hvis du vil gøre din bil klar til sommer. Vinterdæk slides nemlig meget på, og derfor kan du risikere, at de slides så meget, at du ikke kan bremse ordentligt. Det sker, når dækmønstret slides helt ned, så dækkene slet ikke kan ”finde fodfæste” på vejene derude.