Når du skal ud at dykke, er det vigtigt at have styr på udstyret. Ligesom der findes uniformer til fodboldspillere og essentielt udstyr i form af benskinner og fodboldstøvler med knopper, der skal sikre, at du ikke glider og brækker anklen, eller får en stempling over skinnebenet, så findes der også noget helt bestemt udstyr til, når du skal dykke.

Dit dykkerudstyr skal være med til at sikre en god og behagelig oplevelse, men det skal også være med til at holde dig varm, sørge for du kan komme under vandet og sørge for, at du kan trække vejret ordentligt og i lang nok tid til, at du kan nå at gå (eller svømme) på opdagelse under havets overflade,

Den rigtige dragt

Den rigtige dragt er vigtig for din dykkeroplevelse. Den skal nemlig holde din kropstemperatur på et hensigtsmæssigt niveau, så du ikke fryser eller går i krampe. Vandet falder nemlig betydeligt i temperatur, når du kommer under de første par meter, som bliver varmet op af solen. Længere nede når solens stråler ikke ned.

Du kan vælge mellem en våd- eller tørdragt. Våddragten er den mest anvendte og er superbehagelig og fleksibel at have på. Vandet bliver varmet op af din kropsvarme, så du kan holde dig varm. En tørdragt er også meget anvendt herhjemme. Den er særligt god til når du kommer op ad vandet, fordi du ikke skal tørre først.

Ilt

Når du tager et dykkerkursus, lærer du en masse om dykkerflasker, ilt og blandinger, der giver dig de bedst mulige forudsætninger under vandet. Din ilttank er uundværlig til dine dykkereventyr. Ellers bliver det ikke til mere en snorkling. Du skal også bruge et regulatorsæt, der kan føre ilten fra flasken og ind til dig via en slange og et mundstykke.