I arbejdet med at inspicere kloakker og røranlæg under jorden er det en enorm fordel at have et kloak kamera med i værktøjskassen. Et kamera af god kvalitet kan lette besværet med at gennemse de mørke tunneller og rør betydeligt. For de fleste inspektionsopgaver i dag vil det næsten være uundværligt.

Hvis du har et firma, der specialiserer i kloakservice og lignende, er et kloak kamera en oplagt måde at gøre arbejdet nemmere for dig selv og dine medarbejdere. Kameraet bør være af en kvalitet, der sikrer, at det kan holde til fugtige og beskidte miljøer. Ofte er kameraerne bygget til at modstå temperaturer under frysepunktet.

Kameraerne kan monteres på mobile og vandtætte traktorer, som er små køretøjer, der er bygget til netop de våde og ofte smalle kloakker. Oftest kan opgaven udføres ved hjælp af en TV-bil, hvor styretøjet til traktoren er sat op med en skærm, hvorpå man ser den direkte transmission fra kameraet.

Det er vigtigt også at sørge for at kameraet har tilstrækkelig med lys med ned i den mørke kloak. Lyset vil ofte være indbygget i selve kameraet. Du kan hjælpe dig selv både ved at sørge for nok lys, men også ved at købe et kloak kamera med tilstrækkelig god opløsning til at du kan se, hvad der foregår i kloakken.

Yd en bedre og mere målrettet service med godt udstyr

Har du en mindre virksomhed, der yder service såsom kloakinspektion, er et kloak kamera en investering i den service, du yder dine kunder. Et godt kamera sørger for, at du bedre kan diagnosticere problemerne i rørene, og derfor kan du også hurtigere udbedre skaderne og sørge for at de nødvendige forbedringer bliver foretaget.

Kameraerne kan også fås med zoom, så du ikke er begrænset af traktorens placering i kloakken, men kan komme helt tæt på de eventuelle skader, der skal undersøges.

Oftest sidder kameraet for enden af en bevægelig arm, og det er forskelligt fra kamera til kamera, hvor skarp en vinkel armen kan bøjes i. Kameraerne findes også til brøndboringer. Desuden findes der kameraer i forskellige størrelser, som selvsagt kan nå ind i mindre eller større rør.

Du kan få forskellige ekstraudstyr til kameraerne, såsom skærme, som kameraerne kan transmittere til – både mindre, transportable skærme og større skærme, som er praktiske at montere i en TV-bil.

Investerer du i et godt kloak kamera med lang levetid, investerer du samtidig i god service på lang sigt.