Køkkenkniven er for kokken, som penslen er for maleren

Der er kommet mere og mere fokus på gourmetmad i Danmark. Michelinrestauranterne skyder op i København og resten af landet. Det er ikke bare et spørgsmål om, at maden skal være god – den skal helst være ekstraordinært god og ligefrem give dig en oplevelse.

Vi kan vel godt sige, at det at lave mad på michelinrestauranter, er ved at være en kunstart. Og her er det så, at køkkenkniven kommer ind i billedet. For køkkenkniven er den pensel, som kokken benytter til at lægge grundlaget for de lækre retter, som du får ind på tallerkenen.

Hvilke knive skal du vælge

Først skal det naturligvis siges, at du ikke behøver at være kok i michelinklassen for at benytte en god køkkenkniv. Alle kokke benytter en køkkenkniv, og det kan også være dig, som bare elsker at trylle med gode råvarer hjemme i køkkenet.

Pmshop.dk er det sted du skal vælge, når der skal købes køkkenknive i bedste kvalitet.

Hvis du går efter en kokkekniv med potens, så skal du vælge “Dick 1905 kokkekniv 21 cm”. Den er i rustrit stål, og er en god og alsidig kniv.

Hvis du vil skære verdens fineste strimler af grøntsager, og samtidig kunne blære dig lidt, så er der ingen vej udenom Dick Damascus, som er en japansk kokkekniv i topklasse. Den går også under navnet Santokukniven, og er en sand klasssiker i det japanske køkken. 

Når først du ha fået stegen ud af ovnen, så skal du sætte prikken over i’et ved at skære kødet på den rigtige led på tværs af fibrene. Og til det skal du have et forskærersæt, som du altid kan stole på. Sættet består af en kokkekniv på 21 cm. og en stegegaffel på 18 cm. 

Skær igennem – køb en god køkkenkniv.