Plastplader er en verden for sig, og særligt når du kan få dem i tilpassede mål, der gør det muligt at bruge dem til stort set hvad som helst. Men hvad er plastplader helt præcis – og hvad kan du bruge dem til?

Plexiglas, hård plast og blød PVC

Plastplader kommer i flere forskellige materialetyper, der hver især egner sig til forskellige ting. For at gøre det lettere for dig at finde den rette model, har vi lavet en lille liste, der beskriver det enkelte materiale og dets primære anvendelsesmuligheder. Vi skriver primære, fordi mulighederne nærmest er uendelige – du skal bare bruge din fantasi.

Plexiglas

Plexiglasplader fås som slagsfaste plastplader, og de er ikke bare stærkere end glas – de giver også en rigtig god isolering. Det betyder, at pladerne ofte bruges som forsatsruder og vindafskærming på terrasser og altaner. Samtidig er pladerne yderst populære hos drivhusejere, da de klarer sig ret godt i stormvejr – de tager nemlig pænt imod alt fra nedfaldne grene til hårde stød fra sten. For ikke at nævne bolde.

Polycarbonat

Polycarbonat – også forkortet ved PC – er endnu et ualmindeligt stærkt og slagfast plastmateriale. Det bruges primært i industrien, men materialet har bestemt også fordele, der gør det til et velegnet produkt i hjemmet. Eksempelvis i værkstedet eller skuret. 

Den helt klare fordel ved PC er, at det har gode optiske egenskaber og samtidig er det stærkere end glas og vejer mindre, hvilket betyder, at der er færre krav til konstruktionen. Det gør det til et elsket produkt i de danske drivhuse – også fordi det kan klare store temperaturudsving.

Blød PVC

Skal du bruge plastplader, der kan bøjes, så er blød PVC ideelt. Du kender garanteret materialet fra traditionelle skriveunderlag, men der er mange andre muligheder for at slippe kreativiteten løs med den bløde plastplade – særligt fordi den er let at arbejde med.

Har du brug for vejledning?

Har du spørgsmål vedrørende plastplader og dets anvendelsesmuligheder eller angående det specifikke materialevalg, så kig forbi E-plast.dk, der er specialister på området. Her kan du finde al den information, du har brug for, ligesom du kan få vejledning hos en professionel medarbejder.

Plastpladerne fås alle på standardmål, men det er muligt at få dem tilpasset dine projekter, så du ikke selv skal bøvle med tilskæring. På den måde er det endnu lettere og endnu sjovere at gå i krig med det næste gør-det-selv projekt i enten huset, haven eller værkstedet – mulighederne er uendelige med plastplader.