Om sommeren har de fleste af os en tendens til at lukke for varmen, såvel i hjemmet som på arbejdspladsen. Dette virker logisk, da stuer, værelser og kontor lokaler naturligt varmes op af solen, og da vejret generelt er mildere og lunere i denne periode. En det kan også samtidig betyde, at dårligdomme som skimmelsvamp og mug i fundamenter, i badeværelser, i vægge samt på lofter og i kældre får bedre vækst betingelser, da vægge, gulve og lofter ikke længere varmes op i samme grad, og fugt fra regnvand og kondens ikke fordamper i samme grad som om vinteren, hvor varmen er på næsten konstant. Værst er det selvfølgelig på de regnfulde dage, og fugt fra regnvand kan sagtens hænge ved i lang tid og dermed danne grundlag for vækst af de sporer, der fører til skimmelsvamp og andre dårligdomme i huset.

 

Det værste ved fugt skader er, at de for det meste ikke ses med det blotte øje før det er for sent. Og skimmelsvamp, som gror i vægge og andre usynlige steder, kan have svære helbredsmæssige konsekvenser for beboere i de angrebne rum. Samtidig er det meget omkostningsfuldt at skulle udbedre en fugtskade, især hvis træværk og murværk er hårdt angrebet, og fugten har haft ro til at sprede sig uhæmmet.

 

Da fugt skader ikke umiddelbart kan spottes, er det vigtigt at have en god fugtmåler – også kaldet et hygrometer – hvis man har mistanke om, at der er ved at opstå en skade på eens bygning. Især i et land som Danmark, hvor vi har et generelt højt fugtigheds niveau, er det vigtigt at være meget obs på problemet – og her kan en fugtighedsmåler af høj kvalitet vise sig virkelig handy. I bygge- og anlægs branchen anvendes professionelle fugtmålere for at sikre, at der ikke sætter sig fugt i materialerne under konstruktionen, for fugten kan som nævnt medføre den frygtede skimmelsvamp, og samtidig nedbryde bygge materialerne og ødelægge konstruktionen – og dette kan blive en dyr affære for såvel bygherre som entreprenør, som bærer det endelige ansvar for byggeriet.

 

Hos pro Instruments kan du finde fugtmålere af høj kvalitet til en overkommelig pris, og i et udvalg, der tilgodeser ethvert behov og situation. Alle vore fugtmålere kommer, i lighed med vore lydmålere, fra det svenske firma Extech, som har specialiseret sig i måleteknik, og som er blandt de bedste på markedet. Dette er din sikkerhed for, at du, når du vælger en fugtmåler fra Pro Instruments, udelukkende bliver præsenteret for produkter af bedste standard.