Måske kender du mestendels futons fra japansk indretning, hvor den interimistisk udseende anordning gør det ud for soveplads. En futon seng består af en futon madras, som er bredt ud over et fladt sengeleje af bambus eller træ. Det samlede indtryk er måske nok meget enkelt, og det er svært at forestille sig, at man kan få en god nats søvn på en futon. Men lad dig ikke narre: En futon madras er meget mere avanceret, end den umiddelbart ser ud til.

Smukt design og høj komfort med en futon fra Bluemoon

En moderne futon madras er nemlig udfærdiget i de bedste materialer, og i et design, som har fokus på støtte af kroppen og god liggekomfort. En traditionel futon madras hører måske nok til i den hårdere ende, men der er sket meget med futons, siden de gjorde deres indtog i Danmark for omtrent tredive år siden. De nyere futon madrasser er i højere grad tilpasset danskernes og europæernes sovevaner, og kan for eksempel være fremstillet med en kerne af elastisk latex, med et fast lag hestehår i midten, for fasthed og formstabilitet.

Der ud over kan en futon madras indeholde flere lag af elastisk latex, kokosfibre, bomuld og uld, og det er også muligt at få en 100% økologisk fremstillet futon madras. Futon madrasser fås typisk i hårdhedsgraderne mellemhård og fast – for visse madras typer kommer det dog meget an på brugerens kropsvægt, hvilken karakteristik den antager. En futon madras er typisk betrukket med fintvævet slidstærkt bomuldssatin for ekstra lang levetid. Visse typer futon madras egner sig bedst til fast underlag, mens andre typer kan anvendes på lameller.

Det anbefales, at man bruger en rullemadras i vaskbart materiale oven på sin futon madras, af hygiejniske årsager. I Bluemoon Futons online shop bluemoon.dk kan du se og læse om de forskellige futon typer.