Et spisebord er et af hjemmets samlingspunkter. Det er her familien samles hver eneste dag for at spise morgenmad og aftensmad sammen og vende dagen der skal komme, eller dagen der gik. Det er her man sidder med vennerne og spiller spil eller drikker rødvin, mens man snakker om stort og småt. Det er også ofte her familiefødselsdage bliver fejret med morgenbord eller kage. Utallige gange skal bordet dækkes og ryddes af og ligeså mange gange skal stolene trækkes ud og sættes på plads. Et spisebord er et samlingspunkt, et brændpunkt i hjemmet, og derfor er det vigtigt, at det passer til familiens behov.

Størrelsen er afgørende

Uanset om man er en lille eller stor familie – eller helt alene – er det en god ide, at anskaffe sig et spisebord, som har plads til et par personer mere, så man kan have gæster uden at sidde for klemt omkring bordet. Har man ofte mange gæster kan det være, at man skal overveje et spisebord der kan trækkes ud eller hægtes plader på. 

Stole der passer

Vi har allesammen oplevet at sidde ved et bord, hvor stolen enten er alt for høj til bordet, så lårene dårligt kan klemmes ind under bordkanten, eller hvor stolen er alt for lav, så man føler sig som et lille barn ved bordet. Ingen af delene er hverken holdbart eller ønskværdigt i hverdagen. For at undgå problemer med højdeforskelle mellem bord og stole, kan man med fordel købe et spisebordssæt. En anden fordel ved at vælge et sæt er, at bord og stole passer perfekt sammen i forhold til design, materialer og farver. Derudover er der ofte også penge at spare, hvis man køber borde og stole sammen.

Hvilken type?

Hvilken type spisebordssæt man skal anskaffe sig afhænger selvfølgelig mest af smag og behag, men det er også en god ide, at tænke mindst ti år frem i tiden og vælge et bord, der ikke går af mode, eller som man bliver træt af lige foreløbig.

Hos Mobelnord.dk finder man mange forskellige smukke spisebordssæt, der passer godt ind i det typiske nordiske hjem. Farverne er afdæmpede og rolige og stolene er smukke og behagelige at sidde i. Sættene udskiftes løbende og sammensættes altid efter tidens trends uden at gå på kompromis med kvalitet.Materialer som træ og hård plast går igen, fordi de både er holdbare og tidsløse materialer, som du kan have glæde af i mange år frem.