Det kan være svært bare at nyde livet, hvis man går rundt med daglige smerter. Det ved alle dem, der døjer med det. Når man har ondt, har man typisk ikke andre ønsker, end at smerten ville stoppe. Her er der nogle, der vælger at få behandling med en nervesimulator. Men hvordan foregår det, og kunne det være noget for dig? Læs med i denne artikel for at komme tættere på svaret.

Et supplement eller alternativ til medicin

Der er ingen skam i medicin, og man kan sagtens have brug for at tage smertestillende i en periode. Men fortsætter smerterne i muskler og led, og er det ikke noget, der synes at gå væk, kan forbruget af smertestillende have konsekvenser. Nogle udvikler f.eks. afhængighed, og det er typisk, at man skal tage flere og flere, fordi man opbygger tolerance. Ved brug af en nervestimulator kan man enten udskifte medicinen eller supplere med behandling med nervestimulator.

Forskningen på området

Behandling med nervestimulator var faktisk meget brugt i 1970’erne og 80’erne. Men dengang var der ikke mange studier omkring behandlingen, og dem der var, var ikke fyldestgørende. Derfor begyndte flere og flere at fravælge behandlingen. Men i dag er der lavet nye studier, der tydeligt peger på den positiv effekt, behandling med nervestimulator har haft på smerter.

Kom tilbage til dig selv igen

Savner du at være dig selv og nyde livet uden smerte? Så kan det være, at du skal prøve denne behandlingsmetode. Det, du kan miste, er din tid. Men det, du kan få ud af det, er et liv med færre smerter. Der er altså gode odds. Så kan du komme tilbage til at lave det, du elsker med fuldt fokus på det – uden at skulle have ondt!