Vi lever i en tid, hvor der er et stort fokus på miljøet. Det skyldes, at vi alt for længe har levet på en måde, som er virkelig skadeligt for miljøet. Vi har simpelthen svinet planeten til i sådan en grad, at vi nu er nødt til at ændre vores opførsel. Det er nemlig efterhånden gået op for os alle, at vi ikke kan fortsætte sådan her.

Derfor bliver vi nødt til at ændre på den måde, som vi har gjort mange ting på. Vi skal tænke i bæredygtige løsninger. Og det gælder i alle sektorer i vores samfund. Vi skal have en bæredygtig energiforsyning. Vi skal have mere bæredygtig transport og infrastruktur. Vi skal have et mere bæredygtigt landbrug, og vi skal spise mere bæredygtigt.

Bæredygtige byggematerialer

Vi skal også begynde at bygge bygninger på en mere bæredygtig måde. En del af løsningen er at bruge bæredygtige byggematerialer. Det betyder, at vi skal vælge nogle bestemte materialer fra og i stedet bruge nogle mere naturlige og bedre materialer.

For et eksempel kan man bruge hørisolering i stedet for rockwool. Det er både bedre for naturen og for indeklimaet i bygningen. På samme måde kan man bruge naturmaling i stedet for maling med kemikalier. Man kan vælge mursten af ler og naturolie til overfladebehandling.

Der er heldigvis ufattelig mange miljøvenlige løsninger. De fleste af dem er tilmed også sundere end andre materialer og dermed både gode for mennesker og naturen. Derfor er det værd at investere i.

Hvis du skal i gang med et byggeprojekt så tjek Baeredygtigt-byggemarked.dk. Her kan du finde mange gode alternative materialer, som er bedre for både dig, dit hus og for naturen. På den måde kan du tage et skridt i en mere bæredygtig retning.