Leder du efter en mountainbike, der kan bringe dig glæde på ture i naturen? Der er rigtig mange grunde til at overveje at begynde at køre mountainbike. Mountainbike er nemlig en både sjov og spændende form for træning, der garanterer, at du kommer i rigtig god form. Mountainbike er ligeledes en disciplin, hvor alle vil finde en masse udfordring, ligegyldig niveau og erfaring. Hvis du ønsker at udfordre dig selv, så vælg blot et mere udfordrende terræn – og så er du godt i gang. En mountainbike er endvidere en cykel, der kan bruges til mange formål – både kørsel i by og skov.

Hardtail eller fuldaffjedret?

Der er mange ting, man skal tage stilling til, når man skal finde den helt rette mountainbike. Ét af spørgsmålene er, om din nye mountainbike skal være hardtail eller fuldaffjedret. En fuldaffjedret mountainbike har kort sagt to fjedre, både foran og bagtil, hvor er hardtain mountainbike har kun én ved forgaflen. Dette har betydning for, hvordan cyklen bevæger sig. Valget er afhængigt af din kørestil og personlige præferencer. På Bikeandco.dk kan du får rådgivning, så du kan vælge den helt rette mountainbike.

Mountainbike til begynderen og den øvede

En Morrison Comanche mountainbike er en god cykel for nybegynderen, da prisen er overkommelig, og cyklen sikker at køre på – bremserne er effektive og dækkene solide og binder godt til underlaget. Hvis du er mere øvet på mountainbike og har seriøs lyst til at prøve kræfter med off-road kørsel, så er en cykel fra Meridas Big 9 serie et rigtig godt bud på, hvad du skal have fat i. Stellet er helt let og stift, og så er det meget modstandsdygtigt overfor stød og slag. Når du kører op ad bakke på asfalt, kan forgaflen låses, så den ikke fjedrer. Sådanne små, lækre detaljer finder man ikke på de fleste mountainbikes.