Vinduer – hvor tunge kan de lige være? – Et vindue med ramme kan være ganske tungt. Men er der tale om små opgaver, så er vinduerne ikke tungere end at en eller to mand kan løfte dem. Men er det en god idé?

Hvis dit arbejde består i at skifte vinduer, så har din arbejdsplads helt sikkert stillet en vinduesløfter til rådighed. Men hvis du ikke så tit løfte vinduer, så er det fristende bare at bruge rå muskelkraft.

Manuelle løft er risikable

Det er forbundet med en risiko når du vælger at løfte vinduerne uden hjælpemidler. Du riskerer at få en skade i ryggen eller at tabe ruden. Begge dele vil få dig til at fortryde at du ikke brugte en vinduesløfter.

Når du sætter vinduer i, er præcision vigtig. Vinduet skal passe ind i væggen og det skal stå helt lige. Når du sætte det op alene, kan det være en udfordring at kile rammen op hvis du samtidig skal balancere vinduet uden at tabe det.

En maskine til at løfte gør arbejdet let

Med en vinduesløfter stopper dine problemer omgående. De fås i mange udgaver. Små opgaver med vinduer på op til cirka 100 kilo kan du løfte med en letvægtsløfter. Den vej 17 kilo og har to sugekopper der løfter stabilt.

Løfteren drives ved hjælp af en helt almindelig batteridreven boremaskine. Når den er pakket sammen fylder den nærmest ingenting.

Her får du en vinduesløfter

Har du mange og store opgaver kan du købe en vinduesløfter til firmaet. Du kan få maskiner der minder om en truck og kan løfte op i højden. Til enkeltstående opgaver kan du leje maskinen i stedet for.

Men til små opgaver kan du nøjes med en letvægtsløfter. Hos ASP Produktudvikling kan du købe en der kan løfte op til 114 kg.