I en tid, hvor det rustikke og autentiske er trendy som aldrig før, lægges der i særdeleshed vægt på, at de møbler, vi bruger til daglig, er fremstillet af bæredygtige og miljørigtige materialer. Upcycling er det nye sort – den ægte indretnings connoisseur gider ikke dårlige møbler, som skal udskiftes efter få år, fordi de ikke er bygget til at holde. Holdbart og praktisk design er i fokus, og det samme er anvendeligheden af møblet – dog må der ikke gives køb på æstetikken. Et bord eller et sæt stole skal holde en høj kvalitet i såvel design som materialer, og en lige så høj standard hvad angår det rent visuelle.

Plankeborde fra THORS Design – smukke, holdbare og miljøvenlige

THORS Design sætter en ære i at leve op til alle ovennævnte krav i produktion af møbler – i særdeleshed de ikoniske plankeborde, som THORS Design er berømt for. De smukke og unikke borde er fremstillet af træ, som har tilbragt mellem 6 og 100 år som bolværk i danske færgelejer. Det afrikanske træ af arten Azobé udmærker sig derved, at det er utroligt hårdt og slidstærkt, Træet har aldrig modtaget nogen form for imprægnering eller anden form for kemisk behandling – alle de olier, der måtte være i træværket, stammer fra træet selv.

Unikke plankeborde fra THORS Design

Gennem lang og tro tjeneste i de danske færgelejer har træet fået en vis patina, hvilket gør, at samtlige plankeborde fra THORS Design er ganske unikke, med hver deres særegne udtryk. Du finder ikke to identiske plankeborde i THORS Designs sortiment. Og hvis du ønsker at skabe et endnu mere enestående udtryk, er vi åbne for dine idéer, så dit plankebord kan få dit helt personlige design.

Hos THORS Design findes plankeborde i fire grundlæggende hovedkategorier: Uniq, Idun, Gaia og Mosaic. Hvis du ønsker et særdeles eksklusivt plankebord, bør du vælge et fra kategorien Uniq – det træværk, der anvendes til fremstilling af borde i UNIQ serien, stammer fra den yderste del af bolværket, som færgerne har gledet direkte op ad. Dette slid tilføjer træets overflade en helt enestående struktur og patina – deraf navnet UNIQ. Samtidig findes denne form for træværk kun i en yderst begrænset mængde, hvilket bidrager til UNIQ seriens eksklusivitet.

Du kan vælge forskellige modeller inden for UNIQ serien. Plankebordet fremstilles med enten 3, 4 eller 5 planker, som fås i enten 6 cm eller 8 cm tykkelse. Du kan vælge imellem en bredde på enten 0.75, 1 eller 1,25 meter.

Læs mere om de forskellige typer plankebord på thors-design.dk.