Vejsikring er en teknisk disciplin, fordi der er en stor mængde af krav, som du skal leve op til, når du skal lave vejarbejde og både skal sikre optimal trafikflow samt gode arbejdsforhold. Vi har i denne artikel samlet tre bud på udstyr, som du med god sandsynlig får brug for, når du skal sikre forholdene omkring dit forestående stykke vejarbejde.

Midlertidige markeringer i vejen

Dette er en absolut nødvendighed, fordi folk skal vide, hvilke nye striber de skal køre inden for. Her er det ikke nok med skilte og afspærringsmateriel. Du skal også have gule striber på vejen som vejmarkering, og det kræver også en særlig maskine at køre dem på – dog er det typisk en maskine, som du har i forvejen på et af dine køretøjer. Men husk nu de gule midlertidige vejstriber.

Afspærringsmateriel

Afspærringsmateriel kommer i alle tænkelige former og størrelser, fordi det skal kommunikeres klart og tydeligt til alle bilister, hvad der kommer til at ske forude, og hvad der sker lige nu på vejen. Det kan faktisk ikke fortælles klart og tydeligt nok, hvor bilisterne skal køre, og hvordan de skal forholde sig til omgivelserne, fordi man både skal fokusere på at læse skilte og køre bil. Derfor er det nødvendigt med den samme information mange gange for en sikkerheds skyld. Vi ved alle, hvad et sekunds uopmærksomhed kan gøre.

Midlertidige lysreguleringer

Har du to spor, som bliver til et, men hvor der alligevel skal køre modsatgående trafik? Så har du brug for et midlertidig lyskryds, hvor du skal regulere trafikken og sikre dig, at begge baner kan komme igennem uden at køre sammen.