Vi ved alle, at vi burde spise mere frugt og grønt i hverdagen. Det er ikke bare for vores gode samvittigheds skyld, men i mindst lige så høj grad, fordi det kan være med til at sørge for, at vi er sunde og raske. Det kan derfor være en god ide, at du som arbejdsgiver betaler for en frugtordning som den fra frugtordning.dk til dine ansatte, så de i hvert fald har nem adgang til frugt, når de er på arbejde. Det behøver bestemt ikke kun at være en udgift for dig. Vi kommer her ind på tre grunde til, at det faktisk er en rigtig god ide. 

1. Frugtordning er billigere end en enkelt sygedag

Det er dyrt for dig, hvis dine medarbejdere ofte er syge. Faktisk viser beregninger, at bare en enkelt sygedag kan koste dig mere, end det koster dig, at din medarbejder i et helt år spiser af frugtordningen. Det er derfor en god ide for dig at overveje, om det ikke er bedre for dig at give frugt og tilbyde medarbejderne en mere varieret kost, så bliver mindre syge. 

2. Mætte medarbejdere er mere koncentrerede 

En anden stor fordel ved en frugtordning er, at dine medarbejdere har mulighed for at tage en sund snack, hvis de bliver sultne i løbet af dagen. Det kan være svært at holde energiniveauet oppe i løbet af en hel arbejdsdag. Derfor kan det være rart at kunne snuppe et æble eller en banan mod den lille sult. 

3. Sæt standarden for en sund livsstil

Som arbejdsgiver kan det også være en god ide, at du går foran og ansporer dine medarbejdere til at leve et sundt liv. Det er selvfølgelig ikke noget, som du skal trække ned over hovedet på dem, men når du skaber rammerne for et sundt arbejdsliv, er der helt sikkert også mange flere, der vil vælge at leve sundt – og det vil give færre sygedage i den sidste ende.