Det kan være utrolig flot og hyggeligt at have et akvarium stående i ens hjem. At have fisk i forskellige farver og former svømmende rundt er meget smuk. Men et akvarium er mere end blot fisk og vand, og for mange er akvariets udseende et vigtigt element. Så her er nogle forslag til, hvilke elementer du kan bruge i indretningen af dit akvarium.

Find den rette baggrund

Hvis dit akvarium står op imod en væg, så kan det måske være en mulighed at finde en passende baggrund til dit akvarium. Der findes mange forskellige baggrunde til akvariet, så det handler bare om at finde den baggrund, som giver akvariet det udtryk, som du ønsker.

Planter giver både liv i stuen og i akvariet

Det er ikke kun os, som elsker og har glæde at have planter i vores hjem. Det er også godt for fiskene, hvor akvarieplanterne er med til at skabe et sundt miljø i akvariet. Derudover så er de med til at skabe et smukt akvarium at have i stuen. Så det er bare at gå i gang med at undersøge det store udvalg af planter for at se, hvilke du skal have med hjem.

En god bund har stor betydning

Akvariets bundlag har for mange stor betydning for akvariets udseende, fordi bundlaget er akvariets afslutning. Men det har også en vigtig funktion i akvariet, da det både sikrer, at akvarieplanterne har et sted at fæstne deres rødder, samtidig med at der her omsættes næring til planterne. Med grus i forskellige farver og former så er der noget for enhver smag. Sørg dog for at gruset passer til den funktion, det skal have i akvariet.