Er du en del af et godt nabolag med et stærkt fællesskab, hvor der virkelig tages hånd om hinanden? Så er du landet et godt sted, lyder det til – og det skal du udnytte til din fordel. Man kan nemlig sikre rigtig meget, når man står sammen, og vi kommer her med forslag til, hvordan I kan styrke jeres sammenhold ved at dele ansvar.

Børn på vejen?

I de fleste nabolag er der børn, og der er nogle særlige boligområder, hvor det faktisk næsten kun er børnefamilier der bor. Hvis du bor i sådan et, er I helt sikkert bevidste om, at det skal være sikkert før børn at lege udenfor, men det er ikke sikkert, at gæster tænker på samme måde. Med et pas på mig skilt kan du gøre opmærksom på, at der er legende børn i området.

Kend de andres biler

Villakvarterer er udsatte, når det kommer til indbrud, og det er nok ikke så meget anderledes i dit område. Derfor kan man være på vagt ved at kende de biler, som kommer ind og ud af området. Aftal med de andre, at man er med til at holde øje, og det bliver svært for indbrudstyve at gøre deres ting.

Undgå hække til naboen

Selvom privatlivet er tiltrækkende, kan det faktisk forhindre mange indbrud, at man har udsigt til haven. De vil gerne arbejde i ro, og det kan de ikke, hvis naboen stirrer lige ind. Klip hækkene, drik en øl med naboen, og tag alt det gode ud af den lave hæk.