Når du får en skade i et led, er det altid en god ide, at du tager til lægen og får ham eller hende til at tjekke, om der er noget alvorligt galt med dit led. Er der ikke det, vil du typisk selv kunne behandle det efterfølgende. Det kan for eksempel være, hvis det bare er en forstuvning af leddet. 

For at behandle det skal du købe noget bandage, som du kan vikle om leddet. Det er med til at stabilisere det og gøre, at du ikke kommer til at bevæge det lige så meget, som du ellers ville komme til. Bandagen i sig selv kan derfor være med til at gøre, at dine smerter bliver lindret. 

Der er mange steder, hvor du selv kan købe bandage, som du kan bruge til at lægge om dine led. Det kan for eksempel være på nettet, hvor du kan finde et stort udvalg af dem. Det er for eksempel på webshoppen bandageshoppen.dk. De har et stort udvalg af forskellige former for bandager, hvilket er med til at gøre, at du nemt kan finde den type, der vil passe til din skade. 

Du kan vælge mellem bandager, som du selv kan vikle om leddet, eller vælge en fast skinne, der kan beskytte leddet. De er lavet, så de passer til en lang række forskellige former for led. Det kan for eksempel være håndled, knæ eller skulder. 

Vælger du en bandage, som du selv skal lægge på, er det smarteste, at du starter i selve leddet. Hvis det er håndleddet, kan du starte i leddet mellem tommelfingeren og resten af hånden. Er det knæet, kan du starte i knæhasen. Det er med til at gøre, at du hurtigt får fastgjort bandagen, så du har et udgangspunkt for at vikle resten af bandagen rundt om hånden, knæet, eller hvilket led der nu måtte være tale om.