Har du planer om at tage på vandretur til sommer? Mange af os har fået øjnene op for den danske natur, og hvor skønt det er at vandre på de mange flotte stier og ruter, vi er så heldige at have herhjemme. Derfor er flere og flere danskere begyndt at pakke rygsækken og bevæge sig ud i det blå med fuld opbakning i en weekend eller en hel uge.

Men hvordan er det nu lige, man overnatter på en vandretur? Vi kommer med tre bud på overnatningsmuligheder på vandreturen til dig, som overvejer at bevæge dig ud på et naturrigt og sanseligt eventyr.

Telt

Den første og mest åbenlyse overnatningsmulighed på vandreturen er telt. Der er noget meget idyllisk og befriende ved at overnatte i den fri natur, og det er ikke længe siden, der blev indført fri teltning i Danmark. Det betyder, at du må slå telt op langt de fleste steder. Men undersøg mulighederne på nettet, så du ikke slår telt op på privat grund. Du kan også leje dig ind på en telt- eller campingplads, hvis du vil være helt sikker på en god, plan flade at slå teltet op på.

Hvis du vil være helt sikker på at sove tørt om natten, kan du medbringe tarps på turen. Det er en slags presenning, som du kan lægge henover teltet eller slå op som en bivuak, og som er helt vandtæt.

Shelter

En anden meget populær overnatningsmulighed er shelter. Der findes mange sheltere rundt omkring, som du frit eller mod et meget beskedent beløb kan låne til overnatning. På nettet kan du finde en oversigt over alle dem, der er tilgængelige. Så slipper du for at have telt med rundt, men omvendt er du mindre fleksibel på din rute. Valget er op til dig.