Kulinariske udfoldelser er blandt menneskehedens ældste aktiviteter og specielt fra den periode, hvor mennesket havde mad i rigelige mængder i den vestlige verden og ikke skulle frygte, hvor det næste måltid ville komme fra, er man gået efter at udvikle og forbedre indtagelsesoplevelsen, og et af de seneste skud på stammen i madudviklingen hedder molekulær gastronomi.

Blandt de firmaer, der har specialiseret sig på det område, finder vi Gastrokemi.dk, der vil være med til at sørge for, at du kan skabe molekulær gastrokemi derhjemme, hvor du hos dem kan købe de nødvendige remedier til selv at blive ekspert udi molekulær gastronomi.

Men hvis du aldrig har stødt på fænomenet molekulær gastrokemi, så kan det måske ikke ligefrem lyde indbydende at give sig kast med, da det nok ikke ligefrem udstråler lyst til at smide ting i munden, men mere sender tankerne i retning af laboratorieforsøg.

Det er dog ikke helt forkert at tænke eksperimenterende forsøg, men før du bliver skræmt væk, så er der faktisk en mening med galskaben, for molekulær gastronomi går simpelthen ud på, at man ændrer lidt på aspekterne ved maden såsom tilberedningstiden – metoden og sanseindtrykkene, så man kan forandre eller pifte måltidet op.

Det smarte ved denne slags gastronomi er, at man slet ikke behøver at skulle hen og have en helt ny køkkenindretning eller nye køkkenredskaber for at udføre denne form for gastronomi. Faktisk behøver man kun et startsæt, hvis man aldrig har prøvet det før, der indeholder ingredienser, vægte, pipetter, slanger og sprøjter, til at begynde at forandre din mad med.

Igen kan ovenstående indholds-beskrivelse ikke lyde særligt tiltalende, men prøv at forestil dig, at du kan forvandle en “kedelig” ret med gulerødder til noget, der smager i retning af kaviar eller noget helt andet, du vil overraske familien eller gæsterne med.

Teknikken med molekulær gastronomi har gennem de seneste år vundet indpas på vores breddegrader, og som det indledningsvist blev nævnt, så kan faktisk hver enkelt person selv give sig i kast med udførelsen derhjemme. Man behøver ingenlunde været uddannet kok eller have den store forstand udi i at lave mad.
Så længe man er tålmodig og tør at eksperimentere sig frem med ingredienserne og være villig til at ændre måden, man normalt laver mad på.

Og i den forbindelse er det rette startsted at besøge Gastrokemi.dk, for de har ALLE de nødvendige ingredienser, så du kan komme godt i gang med at lege eksperimenterende kok, om du så både vil have en startpakke, mangler enkelte elementer eller slet og ret savner en ny gryde.