Går du med tanken om at få gang i strikketøjet, men har ikke lige en sød mor eller tante, der kan hjælpe, er der her en kort guide til, hvordan du kommer godt fra start. Hvis du går i gang allerede nu, kan du have en masse lune trøjer og huer klar til det kolde vinterhalvår. Samtidig kan det være nærmest terapeutisk at sidde i sofaen med en dejlig kop te og fødderne oppe, mens du strikker et smukt halstørklæde.

Hvad skal du bruge

Inden du kan give dig i kast med varme uldstrømper og lune vanter, skal du selvfølgelig ud og investere i det, du skal bruge for at strikke. Altså strikkepinde og garn.

Det er vigtigt, du ikke bare køber noget tilfældigt. Det skal nemlig passe til lige netop dét, du gerne vil strikke. Men det kan være smart at starte med pinde, der er mellem 4 og 6 mm i størrelsen.

Hvis tykkelsen er for lille, tager det lang tid, inden du kan se et resultat. Hvis de derimod er for tykke, kan det blive klodset at sidde med. Hvilken garntype der er er bedst, kommer an på smag og behag. Et anbefalelsesværdigt mærke er Isager garn. De har hele 14 forskellige garner, der giver mange muligheder for at kombinere og skabe unikke udtryk.

Desuden bør du væbne dig med en god portion tålmodighed, for du bliver ikke en garvet strikker fra den ene dag til den anden. Det tager lang tid, hvis du starter fra bunden.

Brug strikkeopskrifter

Hvis du er nybegynder, skal du bruge en opskrift. Dem kan du finde på nettet, som du kan downloade og printe ud. Hvis du følger en opskrift, bliver det meget nemmere for dig. Der findes et væld af dem, så du kan med sikkerhed finde en, der passer perfekt til det, du gerne vil lave.