B&O har af mange gode grunde skrevet sig ind i dansk designhistorie. Mærkets ubøjelige sans for kvalitet, udtryk og materialevalg har skabt grobund for nogle af tidens største designklassikere indenfor elektronik – både i Danmark og på et internationalt plan. Historien bag B&O er på samme tid meget rig, da mærket blev grundlagt helt tilbage i 1925. Det hele startede med en simpel idé og et ønske om at gøre radioen til allemandseje. Hertil ønskede man især at skabe en lydgengivelse, der hidtil ikke var set. Det var de to ingeniører Peter Bang og Svend Olufsen, der stod i bag det, der i dag stadig står som et af de vigtigste danske virksomheder i historien. I de efterfølgende år forsøgte de to ingeniører at skabe radiomodeller, der kunne køre på strøm – og således ikke krævede besværlige batterier.

Historien bag

Godt og vel 10 år efter Bang & Olufsens grundlæggelse formåede B&O at udkomme med en gulvstående radiomodel, hvis karakteristiske design står som en af de vigtigste inspiraitonskilder til virksomhedens efterfølgende produkter. Dette design er især kendetegnet ved sortlakerede sider og krom, der på mange måde er omdrejningspunktet i mange af virksomhedens unikke designs. Det var også her, den efterhånden meget kendte navngivning ’Beolit’ kom til verden, og som i dag stadig navngiver en stor del af B&O’s produkter.

Det ikoniske modulsystem

I 1958 skabte B&O et helt unikt produkt, der kombinerede radio, TV og højtalere. Det var banebrydende i en tid, hvor tv’et knap nok var begyndt at blive en del af flere almene husholdinger. Systemet er udformet af arkitekten Ib Fabiansen, der især er kendt for sine smukke lampedesigns. Det er netop også karakteristisk ved B&O’s produkter, at ikoniske arkitekter og ingeniører står bag. På baggrund af den udbredte kunsteriske designværdi er flere af B&O’s ældre produkter endt på anerkendte designmuseer rundt omkring i hele verden.