Det er næsten lige meget, hvilken slags hobby man begår sig med, så findes der alverdens slags udstyr og flere slags variationer af det samme værktøj, og det samme gør sig – “selvfølgelig”, tør man næsten godt sige – sig gældende for strikkepinde. Der findes nemlig mange slags forskellige former for strikkepinde til forskellige formål.

Her vil vi gennemgå et par et dem, og vi kan stort set afsløre med det samme, at mange af navnene på de specifikke strikkepinde næsten giver sig selv, hvad de skal bruges til.

Dog vil det være en fordel for dig, hvis du kender lidt til strikke-jargonen og de forskellige teknikker til at strikke i forvejen.

Rundpinde: En bøjelig, rund strikkepind. Disse er fordelagtige at bruge til strikketeknikken “magic loop”.

Jumperpinde: Strikkepinde af træ, der er gerne er lidt tykke i det. Du kender dem måske fra mormors kolonihavehus.

Strømpepinde: Som navnet antyder, er de brugbare til at strikke strømper, men man kan også bruge dem til at andre strikkegenstande. Længden på pindene kan være med til at determinere brugbarheden ved de forskellige størrelser masker, man skal lave.

Fingerhandskepinde: Her er vi ude i en strikkepindstype, hvor navnet nok siger noget om størrelsen. De er nemlig ikke særligt lange, ofte blot ti centimeter lange, og de er gode at bruge, hvis man skal strikke noget med meget få masker.

Dominopinde: Atter er vi ude i en type af strikkepinde, hvor man næsten kan gætte sig til, hvad de er gode at bruge til. Det er nemlig korrekt, at de egner sig til dominostrik.

Det var blot nogle af de strikkepinde, der findes derude, for man ønsker i forbindelse med det at strikke – såvel som med alle andre gøremål – at have det rette udstyr til de rigtige projekter.

Det er desuden muligt at købe forskellige strikkepinde som sæt, så man har dem samlet.