Vinteren er over os, og du har sikkert allerede skiftet sommergarderoben ud med vinterfrakke og halstørklæde. Hvorfor ikke gøre det samme for din bil? Det er på tide at skifte  sommerdækkene ud med vinterdæk, så du trygt og sikkert kan færdes på vejene i sne og slud.

Lovgivning om vinterdæk

Det er ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk i Danmark, men det er det i en række andre europæiske lande. Skal du for eksempel på skiferie i Østrig, Sverige eller Norge, er det lovpligtigt at køre med vinterdæk der.

Vinterdæk er specielt tilpasset vintervejr med sne, slud og sjap, så derfor er det altid en anbefaling at skifte til vinterdæk. Selvom vintertemperaturerne i Danmark ikke altid kommer under frysepunktet, og den hvide jul sjældent er hvid, kan man som bilist alligevel godt blive overrasket over spejlglatte og snefyldte veje.

Gode råd om vinterdæk:

  • Skift til vinterdæk omkring efterårsferien, hvor vejret begynder at skifte mod det koldere
  • Hold øje med vejtemperaturen – når den når under 7 grader er det optimalt at skifte til vinterdæk
  • Få skiftet i god tid – der kan forekomme kø hos dækcentrene
  • Skift tilbage til sommerdæk omkring påske

Vælg de rigtige vinterdæk

Der findes rigtigt mange forskellige mærker af vinterdæk, og det kan være svært at navigere rundt på markedet. Kendte og populære mærker er blandt andet Goodyear, Michelin, Continental og Pirelli. Du kan finde disse mærker og over 2000 forskellige vinterdæk hos daekster.dk.

Skynd dig at få skiftet til vinterdæk! Kontakt daekster.dk på 6915 7316 for et godt tilbud.