Uanset om du ejer et mindre erhverv eller repræsenterer en stor koncern, kan billeasing give dig og dine ansatte mulighed for at få den firmabil, der passer til jeres behov. Det kan også være, at du er selvstændigt erhvervsdrivende i en enkelmandsvirksomhed og altid har ønsket dig at køre i en Audi, en BMW eller måske en Aston Martin? Drømmen er ikke langt væk fra at blive realiseret med de mange forhandlermuligheder, der findes indenfor erhvervsleasing i Viborg og omegn.

Hvad er operationel leasing?

Områder som lavere registreringsafgift og bedre forudsætninger for økonomisk planlægning er blot nogle af de mange fordele ved at lease en bil gennem såkaldt operationel leasing. Her bliver du fuldstændig fri for uforudsete udgifter, der normalt kan være lidt af et chok for pengepungen. Operationel leasing er på mange måder den meste oplagte løsning i en erhvervssammenhæng, da budgetsikkerheden er klart bedst, eftersom forhandleren står for at dække alle de udgifter, der hører til driften. Her betaler du blot en udgift hver måned foruden et førstegangsbeløb, når leasingen starter. Operationel leasing vil blive behandlet som en driftsomkostning, hvorfor du får fradrag for udgifterne til bilen gennem din resultatopgørelse.

Finansiel leasing til erhverv

Ved at vælge finansiel leasing står du – i modsætning til operationel leasing – som ejer af bilen. Som virksomhed forpligter du dig her til at købe eller sælge bilen, når leasingperioden er afsluttet. Finansiel leasing skal således ses som afbetaling på et køb – lidt ligesom når du køber en ejerlejlighed versus lejer en almindelig lejlighed. I forhold til Skat vil finansiel leasing blive behandlet som et aktiv, hvor bilen vil indgå i din såkaldte driftsmiddelsaldo og blive afskrevet 25 % årligt. Der foreligger med andre ord en række andre forhold, der skal tages stilling til, når du vælger erhvervsleasing med denne metode.