“Jeg ved, hvor der findes en have så skøn, hvor søen er blå, og hvor skoven er grøn, hvor fuglene bygger i løv hækkens ly og flyver hver morgen med sang over sky”.

For mange er haven et frirum. Det er et sted, hvor man kobler af og nyder naturen. Haven kan være et frirum for både børn og voksne. Børn kan løbe og lege, eller de kan bygge hemmelige huler, hvor de kan sidde med tegneserier og spise småkager i al hemmelighed. Når de bliver større, kan haven være det sted, de sidder og læser lektier om sommeren. Det kan også være der, de sidder med deres venner eller ligger og slikker sol. 
Som voksen er haven ofte et hobbyprojekt. Et sted hvor man kan gå og nusse om sine planter og få tankerne væk fra hverdagens stress og jag. Det er også et godt emne at tale om, når man har venner på besøg.
De mest prægtige og overdådige haver ses dog ofte hos pensionistpar. Dette skyldes nok, at det tager tid at vedligeholde en have, og den tid har pensionister mere af. 

Men hvad betyder det så? Betyder det, at man ikke kan have en flot og velholdt have, hvis man har et fuldtidsarbejde?
Selvfølgelig kan man det! Alt handler om planlægning og de rette valg. Nogle planter har brug for at blive beskåret ofte for ikke at se usoignerede ud. Heldigvis findes der også mange planter med det stik modsatte behov. Et godt eksempel kunne være at lave et stedsegrønt bed. Lav et højbed omkranset af stramt udseende fliser, men lad planterne vokse vildt. Dette skaber en flot kontrast og udstråler samtidig, at haven er velholdt, og at det er meningen, at planterne skal vokse, som de gør.

Kunne du godt tænke dig at få sparket nyt liv i din have, men er lidt i tvivl om, hvilken løsning der passer bedst til dig? Her kan BUUS Anlægsgartner hjælpe. BUUS Anlægsgartner er specialister i haver og indkørsler, og de kan hjælpe dig med at finde den løsning, der passer bedst til dig – både praktisk, tidsmæssigt og naturligvis også udseendemæssigt. 
Der er mange ting at overveje, når man skal have anlagt en ny have. Mange bliver overrasket over, hvor mange dimensioner, der er at tænke i. Ofte glemmer man, at haven også er et rum med vægge og gulve, men hvis man er klar over dette, kan man nemt skabe drømmehaver ud over det sædvanlige – og netop dette kan BUUS Anlægsgartner.