Køkkenet er et af de rum, som bliver brugt mest i hverdagen. Dermed sagt er det også det rum, hvor hygiejnen skal være i top. Heldigvis kan du faktisk med meget få tiltag få en langt bedre hygiejne i dit køkken. Dette indlæg klæder dig derfor på til at få en verdensklasse hygiejne.

Skift tekstiler

En af de største fejl, de fleste begår i et køkken, er at skifte tekstiler for sjælendt. Klude, svampe, viskestykker og håndklæder bør skiftes hver dag. De alle optager nemlig rigtig mange bakterier, som blot videre føres ved aftørring og rengøring, hvis ikke de skiftes ofte nok.

Håndsprit

Det er altså ikke nok i længden bare at vaske hænder, når du står i et køkken. For at bakterierne bliver fjernet helt, så skal du også spritte dine hænder af, inden du kaster dig over madvarerne.

Affaldsspand med vip

Når vi smider ting i skraldespanden, får vi langt flere bakterier på os, end vi tror. Og de fleste af os er endda tilbøjelige til at føre hænderne tilbage i maden lige efter, vi har rørt skraldespanden. Et stort fremskridt i dine hygiejnevaner vil derfor være, at du anskaffer dig en affaldsspand med vippelåg. På med måde undgår du helt at røre ved noget, når du skal smide noget ud.

Rengøring hver dag

Det er de færreste som rent faktisk gør køkkenet ordenligt rent efter brug. I virkeligheden skal hele køkkenet vaskes af, når det er blevet brugt. Der findes en masse forskellige slags rengøringssprays og engangsklude, som er designet for at gøre den daglige rengøring nemmere. Her skal du gerne omkring alle overfladerne i køkkenet, når du har lavet mad.