Hvis du har en stor have, er der mange, som synes, at det er rigtig hyggeligt at få besøg af diverse dyr, herunder blandt andet egern og fugle. De kommer dog sjældent af sig selv, især hvis du bor inde i byen, men vi har her samlet tre tips til, hvordan du kan øge dine chancer for at få besøg i din have, så du har noget at kigge på til morgenkaffen.

Læg foder ud til fuglene

Mange elsker at sidde i stuen og kigge på de mange forskellige fugle, som besøger fuglebrættet. Men de kommer ikke, hvis der ikke er noget mad, og du kan derfor med noget så simpelt som fuglefoder være med til at lokke dem til. Du kan også lave fuglefoder selv med madrester. Pas på dog rotterne.

Anlæg en havedam

Alle levende dyr og mennesker har brug for vand for at overleve, og derfor kan du godt regne med hyppigere besøg, hvis du anlægger en havedam i din baghave. Ja, det tiltrækker også mindre dyr og insekter, men disse spiser de store dyr typisk, og derfor kan du have dyreoase lige din baghave med dette trick.

Lav gemmesteder til dyrene

Dyr vil, ligesom at mennesker bruger huser, søge steder hen, hvor de kan gemme sig og være beskyttede. Det vil være i form af huler, afskærmninger og fuglekasser, som de benytter. Hvis du derfor gerne vil have besøg, kan du lægge små gemmesteder ud til dyrene, som de kan benytte om dagen og om natten. Du kan være heldig, at de yngler, så du kan se små babydyr.